top of page

предавање-У сусрет години свиње

Као што вам је већ познато, наша школа има програм учења кинеског језика.

Учење новог језика је занимљиво, јер се поред упознавања новог језичког система човек упознаје са традицијом неких других људи; сазнаје нешто ново и занимљиво, упознаје се са историјом тог народа...

Професорка кинеског језика нас је позвала на догађај који су организовали Институт Конфуције у Београду и Амбасада НР Кине. Реч је о предвању под називом,,У сусрет години свиње”. Сматрам да је сваки догађај који човеку омогућава неко ново сазнање врло користан. Били смо почаствовани овим позивом. На предавању је било пуно људи који су били заинтересовани за кинеску астрологију, астрологију уопште и саму традицију Кине. Предавање је трајало сат времена. Научили смо разне митове и приче о царевима и њиховим династијама од пре 2000 година пре нове ере. Најснажнији утисак на на нас је оставило сазнање да Кинези верују да потичу од змаја. Сви знамо да се и у нашој традицији помињу змајеви, али и остала натприродна бића посебно у народном стваралаштву попут бајки итд. Самим тим имамо неке сличности. Упознали смо се са традицијом прослављања Нове године у Кини, њиховим обичајима и разним занимљивим догађајима везаним за тај дан. Кинеска традиција је задивљујућа и богата митовима и причама.

Овим текстом желимо да се захвалимо Правно-пословној школи што је пружила прилику учења новог језика, упознавању кинеске традиције и културе.


Актуелно:
Скорашње објаве:
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
Химна прихватилишта за децу
bottom of page