top of page

УЈЕДИЊЕНЕ НАЦИЈЕ

Организација Уједињених нација је организација држава чланица, настала је 24. октобра 1945. Декларише се као „глобално удружење влада које сарађују на пољу међународног права, глобалне безбедности, економског развоја и социјалне једнакости“. ОУН има 193 земаља чланица. Седиште ОУН налази се у Њујорку.

Дан Уједињених нација је међународни празник који се прославља 24. октобра у циљу информисања људи о циљевима, сврси, и достигнућима УН-а.

То је дан сећања када је настала Организација Уједињених нација тог дана 1945. године када је ратификована повеља Уједињених нација од стране свих сталних чланица Савета безбедности и више од половине потписница.

У нашој школи са радом је почела секција УЈЕДИЊЕНЕ НАЦИЈЕ, коју води ученица наше школе Стојановић Марија III6. Чланови секције ће се састајати једном месечно и организовали разне акције везане за датуме битне за ОУН, али че бити речи и о дипломатији. Такође , под покровителством ОУН организују се и разна путовања. У фебруару 2017. биће уприличено путовање под називом -Барселона (обилазак Азурне обале), а у априлу 2017. биће организирано путовање у Њујорк и обилазак зграде ОУН!


Актуелно:
Скорашње објаве:
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
Химна прихватилишта за децу
bottom of page