top of page

Прослава Дана породице


Тринаестог маја 2016. године на спортским теренима Завода за васпитања деце и

омладине, у Београду одржана је прослава Светског дана породице. Другу годину за редом ученици наше, Правно-пословне школе, предвођени професорком Јасном Јанковић присуствовали су прослави овог, за све нас, важног догађаја. Вишечасовни програм у коме су учествовале и многе јавне личности организовало је Прихватилиште за децу у Београду. У целокупан програм су се укључила и деца из других домова и институција система социјалне заштите, удружења за помоћ особама са сметњама у развоју, удружења самосталних родитеља и породица деце са сметњама у развоју, клубови за одрасла и стара лица, ученици београдских основних и средњих школа, студенти Факултета спорта и физичког васпитања, ФАСПЕР-а, ФОН-а, ФПН-а, Сингидунума, као и представници војске Републике Србије, Министарства одбране, Министарства унутрашњих послова,

Полицијске академије, Ватрогасне бригаде, Хитне помоћи, Завода за болести зависности и сви заједничким снагама учинили овај догађај посебним.

Овој прослави која промовише праве вредности и указује нам на важност

породице, као институције и основне ћелије друштва присуствовао је исти тандем из наше школе као и претходне године: Кристина Величковић, Анастасија Животић, Ања Поповић и Душан Брујић. Деца из Прихватилишта су помогла да схватимо колико су наши чланови породице важни и да ценимо њихово присуство и подршку. Ова добра деца заправо представљају једни другима породицу, међусобно дају снагу, охрабрују једни друге и пружају безусловну љубав. Морамо да знамо колико је важно постојање оваквих институција као и одржавање сличних манифестација и прослава где су небитне наше различитости, већ жеља да сви заједно својом добротом помогнемо другима и променимо свет на боље.

И ове као и претходне године, када је прослава одржана у Дечијем културном

центру, најузбудљивији и најзанимљивији део програма представљале су „Игре без

граница“. Ученици наше школе су одлучили да за разлику од претходне године не

учествују у такмичарском делу већ да дају прилику другима, посебно деци из

Прихватилишта да се надмећу и освоје награде. Међутим будно су пратили такмичење и навијали. Сваки осмех на лицима ове деце, различитих узраста свима је улепшао дан. Невероватно је колико некад нечије мало неком другом може да буде много, а сви треба да знамо да је лепота у давању, а не у узимању. Након такмичарског дела програма, поделе награда и послужења представници Ватрогасне бригаде су терен испунили пеном као простор за игру. У овом тренутку су заиста почеле „Игре без граница“ у којима су сви уживали.

Након прославе, сви су изашли расположени и пуни позитивних утисака, али и

мудрији него пре. Сазнање колико овој деци ситнице значе и колико их је овај догађај учинио испуњеним је и све потстакао да ценимо оно што имамо. Немамо сви једнаке прилике у животу, али то не значи да не можемо бити срећни и надати се бољој будућности. Веома сам захвалан нашој професорки што је већ годинама укључена у организовање ове манифистације и што је и ђацима пружила могућност да учествују и надам се да ће и у наредним годинама ученици наше школа долазити и дати свој допринос.


Актуелно:
Скорашње објаве:
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
Химна прихватилишта за децу
bottom of page