top of page

Књижевни контраст

Причу о томе колико је важно читати оставићемо за други пут, верујемо да сте многи то већ научили. Поред стицања самопоуздања и богатог вокабулара ту постоје још многе ствари, но сада је час да се бавимо књигама. Представићемо вам две потпуно различите књиге, два потпуно различита жанра из два различита угла.

Никола Милосавић Алексић.

Књигу коју желим да вам представим написала је Кетрин Невил и зове се "Осмица" , најсавршенији трилер, препун мистерија, историјских чињеница и четири тока приче закомпликоване радње из три различита раздобља које се на самом крају спајају у једно савршено напету, занимљиву и неочекивану причу. Роман говори о Француској револуцији, потом се сели у савремено доба па у доба Катарине Велике и у њено царство. Прича се о изгубљеној шаховској гарнитури која садржи тајну моћ, али и та моћ има више различитих интерпретација, ко ће бити бесмртан а ко ће открити велику историјску тајну? Прича путује из Америке до Европе па од Азије до Африке где ће се цела прича одиграти. Открићете и да су неки ликови за које сте мислили да су једно, а потом нешто друго, заправо нешто треће, нешто неочекивано. Ликови се провлаче кроз многе векове и приче, а да до самог краја тога нисте ни свесни. Овај жанр књиге назван је интелигентни трилер, јер замршена радња читаоцу до самог краја држи пажњу. Кетрин Невил пандам је Дену Брауну, с тим што бих рекао да ми се њене књиге много више свиђају. Ово је књига која оставља без даха, игра се са живцима и тера вас да је читате чак и када осећате да више немате ни атом снаге. По завршетку ове књиге очекујем ваше утиске, и препоручујем наставак књиге под називом "Ватра". Уживајте!

Милица Јокић

Поздрав свим емотивним душама, свима који воле књигу и воле Гијома Мусоа. Данас ћу вас упознати са књигом "Зато што те волим". Овај љубавни трилер пун емоција, искрености и неочекиваних заплета држаће вам пажњу и пробудити у вама најискреније емоције. Натераће вас да се запитате о смислу љубави и да преиспитате своје поступке. Мистерија нестанка мале девојчице Лајле у једном тржном центру изненадила је све, а поготово њене родитеље. Након 5 година она се враћа, али заправо не. Ова конфузија разрешиће вам се на самом крају. Колико добар психолог може помоћи и какво је америчко друштво, открићете сваком новом страном и новом емоцијом коју ће вам ова прича изазвати. Припремите ваше срце за најснажнију и најупечатљивију књигу Гијома Мусоа, после које у вашем животу неће бити исто. Очекујем ваше утиске. Уживајте!


Актуелно:
Скорашње објаве:
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
Химна прихватилишта за децу
bottom of page