top of page

Ми нисмо ћутали!

Завршетак пилот пројекта „Ако имаш шта да кажеш реци“.

Делагација ЕУ и Министарство културе Републике Србије отпочели су кампању медијског описмењавања младих. Основни циљ кампање јесте да млади стекну критичко мишљење, те преиспитају све информације пласиране у медијима пре него што их прихвате, јер је медијско небо Србије контаминирано многим “отровима“. Као циљеви постављени су и развој маштовитости, креативности и самопоуздања за све младе укључене у пројекат. Формирањем школских сајтова млади стичу знања из информатционог света, али се и уче да поштују како националне, тако и новинарске законе и етичке принципе. Ова кампање многима ће променити животе и помоћи у избору будућих професија.

Правно-пословна школа, у шесточланом саставу, показала је своју спремност и жељу да се носи са свим променама и новитетима које нам савремено доба намеће, формирањем интернет листа ПРАВнА СТРАНА. Наш сајт, представили смо његовој екселенцији господину Мајклу Девенпорту и министру културе у влади РС, господину Ивану Тасовцу. Предочили смо им како се наш сајт развијао и по чему је специфичан, а у жељи да им што више задржимо пажњу на нашем штанду, одлучили смо да све сувопарне приче прескочимо и сајт им покажемо на делу, објаснимо сваку рубрику посебно и дамо примере текстова из сваке рубрике.

Најпријатније реакције наши гости су имали на интернет разгледнице, као необичну и ретро идеју, која није учестала и веома је оригинална, потом на рубрике „Спортско ћоше“, „Моја рубрика“ и рубрику са интервјуима. Њихова позитивна реакција и искрена заинтересованост и више него куртуазна питања потврдила нам је да чинимо праву ствар и дала нам “ветар у леђа“ како бисмо били још марљивији и креативнији.

Права страна је она где се налази ПравНа страна!


Актуелно:
Скорашње објаве:
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
Химна прихватилишта за децу
bottom of page