top of page

Култура, образовање, васпитање - ствари без којих се не може


Друштвене мреже у последње време горе, најновија тема је директор једног предузећa y Србији који не зна српски језик, који гута слова, твори нове речи које само он познаје и управља животима стотинама људи који раде у том предузећу. Шта нама младима таква слика говори? Говори нам да се труд, мука, знање и образовање у овој земљи не цене, да су све вредности урушене, а друштво се креце по "гарежу и пепелу" најгорих људских порива - бахатости, глупости , примитивизма сваке врсте, пре свега " пожуде " за новцем. Млади и образовани који би за радно место директора се усудили да конкуришу били би одбијени и обесхрабрени јер се њихова стручност не цени. У Србији више није битно шта пише у радној књижици, нажалост.

Упркос свему млади не желе да одустану од свог ообразована и од своje будуцности и ту долазимо до кљуцног питања, какво је наше друштво? Жалосно је, сложићете се, то је и разлог због ког имам највеци одлив мозгова из земље. Млади ће се господину (чоеку) о коме пишем заКвалити и са киселим осмехом на лицу свој кофер погурати у обећане земље, у бољу будућност.Морамо jош много радити и мењати, друштво смо сви ми, појединци, и зато више о томе не смемо да ћутимо, морамо неке ствари заjедно и Свако за себе менати, пре свега своју свест!

Није тешко бити културан, рећи добар дан, како сте, извините и хвала. Знајте да нисте ништа урадили правећи компарацију између Србије и других земаља Европе, учинимо да наша држава буде наш понос, прва и свему, цењена, поштована, а образовани људи срећни у њој. Без здравих стубова државе: судства, здравства, правде и просвете ми ћемо и даље живети без правог пута и правих смерница за будућност, стога - ПОЧНИТЕ ОД СЕБЕ.

Друштво, то сте ви, то је огледало ваших свесних и несвесних дела, дајте свој допринос па од других тражите исто. Видимо се у бољој будућности, коју толико желимо!


Актуелно:
Скорашње објаве:
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
Химна прихватилишта за децу
bottom of page